11 april 2015
16:00

IK Brage P02

Referat: Bullermyrens IK - IK Brage P02

Eftersom Valbo inte kunde komma så fick vi leta runt för att hitta en annan motståndare istället och vi är mycket tacksamma för att Brage kunde ställa upp med relativt kort varsel.

Till själva matchen kom Bullis till spel med 17 spelare där förutsättningen var att alla skulle få speltid. Bullis började matchen lite trevande och Brage ägde ganska mycket boll utan att skapa några farliga chanser mot Bullis stabila försvarsspel. Efter ca 15 minuter tog Bullis över spelet mer och mer och kunde ta ledningen med 1-0 efter att Siem kommit igenom på vänsterkanten och placerat in bollen under målvakten. Bullis fortsatte att ha initiativet och 2-0 kom efter ett fint växelspel mellan Abdi, Simon och Ali där Ali inte funderade så mycket, utan placerade in bollen i mål på målvaktens vänstra sida. Sedan hade Ali en ännu bättre målchans när han 3 meter från mållinjen lyckades med konststycket att inte göra mål. Ingen förstod hur det gick till!

I paus pratade vi om att alla på planen måste vilja ha bollen och att rörelsen utan boll kunde bli bättre. Konstigt nog blev det precis tvärtom när andra halvlek började. Brage dominerade totalt och Bullis såg mest rädda och vilsna ut. Det fina spelet från slutet av första halvlek var som bortblåst. Brage kunde också reducera till 2-1 efter att Bullis inte fått kontroll på bollen efter en frispark och dessutom inte hade koll på markeringarna i eget straffområde. Inlägget missbedömdes av Kim och en Brage-spelare kunde helt fri nicka in bollen vid bortre stolpen. 2-2 kom också som ett brev på posten sedan Noa varit lite för ivrig i försvarsspelet och Bragespelaren föll ganska lätt. Straff blev dömt och den placerade säkert i mål två gånger sedan domaren låtit straffen gå om då spelare varit för tidiga att rusa in i straffområdet. Strax innan skulle Bullis ha haft en straff då bollen tydligt tog på handen på en Bragespelare i eget straffområdet, men tyvärr utan åtgärd från domaren.

Bullis tog sig dock i kragen sista 20 minuterna och vid ett par hörnor hade man bra lägen att näta. Bland annat Lukas som hade ett motlägg 5 meter från mållinjen där bollen tyvärr gick högt över. Ali brände även ett liknande läge som han hade i första halvlek när han från nära håll nog var för säker på att sätta dit bollen och därför lyckades med konststycket att missa. Det blev istället Abdi som efter ytterligare en hörna bröt dödläget när han nickade in bollen i nättaket till ledning med 3-2. Innan dess hade det varit lite nervöst när Brage så när kommit igenom och kunnat kontra in ett mål. Istället satte Sade 5 minuter från slutet 4-2 efter en snabb omställning och därmed var matchen klar.

Bullis tar små steg framåt för varje match och stundtals ser spelet riktigt bra ut. Svackorna i spelet är än så länge ganska stora, men kan man bli jämnare under hela matcherna ser det riktigt bra ut. Försvarsspelet känns matchen igenom väldigt stabilt även om markeringsspelet vid frisparkar och hörnor måste förbättras. Denna match ska ingen framhållas framför någon annan utan kollektivet gjorde en stabil insats.